Afdrukken

In het Leuvense zijn er verschillende schaakverenigingen actief. We proberen hier een overzicht te geven:

Bij Leuven Centraal kan zowel jong als oud terecht. In de vooravond worden er lessen gegeven aan de jeugd georganiseerd, daarna volgt hun activiteit voor volwassenen. Jeugdspelers krijgen daar een individuele begeleiding en de mogelijkheid om na enige ervaring deel te nemen aan verscheidene competities.
 
De Dolle Toren is een andere prima club die eveneens lessen voor de jeugd organiseert op vrijdag in de vooravond.

De Dark Knights Leuven richtte zich vooral op studenten, maar zijn er in 2015 mee gestopt.

Daarnaast worden er in het Leuvense occasioneel nog schaakactiviteiten georganiseerd door andere (studenten)verenigingen.
 
Wens je niettemin meer speelervaring op te doen, dan kan je perfect een tweede aansluiting nemen bij een andere club, bv Leuven Centraal, alwaar bijna elke vrijdagavond een officiële partij is voorzien. 

Daarnaast is het mogelijk om aan de Belgische interclubs deel te nemen. Deze competitie bestaat uit 11 ronden die op zondagen worden gespeeld tussen de verschillende clubs van het land. Het schaakhuis schrijft zelf geen ploegen in aangezien er al een prima intercluborganisatie is voorzien in  Leuven door de schaakclub Leuven Centraal. Je hoeft enkel een tweede aansluiting tegen verminderd tarief bij die club te nemen om automatisch ook toegang te hebben tot de competitie op vrijdagavond en de interclubs! Heb je daar tijd voor, dan kunnen we dit enkel warm aanbevelen!