In het Leuvense zijn er verschillende schaakverenigingen actief. We proberen hier een overzicht te geven:

 

Bij Leuven Centraal kan zowel jong als oud terecht. In de vooravond worden er lessen gegeven aan de jeugd, daarna volgt hun activiteit voor volwassenen. Jeugdspelers krijgen daar een individuele begeleiding en de mogelijkheid om na enige ervaring deel te nemen aan verscheidene competities.
Zij spelen op de vrijdag.
 
De 
Dolle Toren is een andere prima club die eveneens lessen voor de jeugd organiseert op vrijdag in de vooravond. Zij hebben wel geen competitie voor volwassen.

 

Daarnaast worden er in het Leuvense occasioneel nog schaakactiviteiten georganiseerd door andere (studenten)verenigingen.
 
Wens je niettemin nog meer speelervaring op te doen, dan kan je perfect een bijkomende aansluiting nemen bij een andere club, bv Leuven Centraal, waar bijna elke vrijdagavond een officiële partij is voorzien. 

Daarnaast is het mogelijk om aan de Belgische interclubs deel te nemen. Deze competitie bestaat uit 11 ronden die op zondagen worden gespeeld tussen de verschillende clubs van het land. Het Schaakhuis schrijft zelf geen ploegen in aangezien er al een prima intercluborganisatie is voorzien in  Leuven door de schaakclub Leuven Centraal en schaakclub Dolle Toren. We kunnen dit enkel warm aanbevelen!